Overslaan naar inhoud

Wat is de levertijd van een prefab schoorsteen?

‘Ik heb de schoorsteen gisteren nodig’ deze opmerking heb je vast wel eens gehoord. Dit overkomt jou als echte vakman natuurlijk nooit, maar soms kan het zijn dat er spullen net te laat worden ingekocht voor een project.

Na het lezen van deze blog heb je de antwoorden op de volgende vragen: wanneer kan je uiterlijk een prefab schoorsteen bestellen om geen vertraging in je project te krijgen, kan de levertijd niet sneller, en moet ik in de tussentijd gewoon wachten? Of worden er nog dingen van mij verwacht?

Exclusieve Schoorstenen levert ongeveer 30-40 schoorstenen per week. Dit doen we al jaren, en met die ervaring behandelen wij alle belangrijke punten in deze blog.

prefab schoorsteen

De levertijd van een prefab schoorsteen

De levertijd van 1 normale schoorsteen is ongeveer 4-6 weken. De productietijd is ongeveer een week. De rest van de levertijd komt door de voorbereiding, wachttijd totdat de schoorsteen aan de beurt is, en de schoorsteenkap.

Als er tientallen schoorstenen voor 1 bestelling gemaakt moeten worden rekenen wij met een levertijd van 6-8 weken. Dit doordat er vaak meerdere tekeningen gemaakt, en gecontroleerd moeten worden.

3D werkvoorbereiding van de prefab schoorsteen

Voordat wij kunnen beginnen aan de 3D werkvoorbereiding van de prefab schoorsteen hebben wij nog veel informatie nodig om de schoorsteen precies naar wens te krijgen. Deze gegevens zoals steenformaat, metselverband en lagenmaat vragen wij direct na bestelling bij jou op.

Gemiddeld krijgen wij deze gegevens netjes binnen een paar werkdagen. Maar soms duurt het 1-2 weken. Dit gedeelte van het proces heeft vaak de meeste vertraging. Soms zijn de exacte gegevens nog niet bekend, of word er vergeten deze gegevens te sturen. Voor een vlot verloop van het proces is het noodzakelijk deze gegevens zo snel mogelijk te sturen.

Planning en productie

Nadat de gegevens duidelijk zijn plannen wij de schoorsteen in voor productie. En gaan wij de schoorsteen maken. Dit kan natuurlijk alleen als wij alle spullen hebben. Als wij bijvoorbeeld nog stenen moeten zagen moeten die nog geleverd worden.

De uiteindelijke productietijd van een prefab schoorsteen is ongeveer een week. Dit omdat de schoorsteen op verschillende momenten in het proces moet drogen, of wachten op zijn beurt. De stappen zelf, zonder wacht en droogtijd kunnen in minder dan een dag doorlopen worden.

prefab schoorsteen

De schoorsteenkap of afdekker

De schoorsteenkappen en afdekkers die gemaakt zijn van RVS moeten langs de poedercoater. Omdat het niet voordelig is om elke dag met kappen heen en weer te rijden doen we dat 1 keer in de 3 weken.

Kappen en afdekkers van andere materialen kunnen soms sneller geleverd worden.

Transport

Er rijdt gemiddeld 3 dagen in de week een vrachtwagen vol met onze prefab schoorstenen door heel Nederland. Door deze ritten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen kunnen wij heel Nederland goed bedienen en de leveringskosten laag houden.

Prefab schoorstenen

Moet het sneller?

Als het sneller moet dan 4-6 weken doen we altijd onze uiterste best om de planning te verschuiven en de schoorsteen eerder te leveren. Als je op zoek bent naar een prefab schoorsteen is het dus verstandig om op tijd te beginnen met de voorbereiding zodat jij zeker weet dat de schoorsteen op tijd geleverd wordt.

Exclusieve Schoorstenen levert al jaren prefab schoorstenen aan bouwbedrijven, aannemers en handelaren. Wij weten hierdoor hoe belangrijk de juiste planning van een project is.

Speciaal voor bouwbedrijven en aannemers hebben wij het informatiedocument gemaakt. Dit is een soort handboek waar alles in staat over prefab schoorstenen wat je moet weten als echte vakman.