Overslaan naar inhoud

Wat kost een prefab schoorsteen?

Je bent aan het oriënteren voor een prefab schoorsteen, weet ondertussen waar een prefab schoorsteen van gemaakt is, en of het de geschikte oplossing voor jou is. Je wilt graag een schatting van de kosten maken. Maar dan... Moet je allerlei moeilijke vragen voordat je een inschatting krijgt van de schoorsteen leverancier!

Je zegt tegen jezelf: 'Het is 2024, waarom staat er niet gewoon een prijs van een prefab schoorsteen op het internet?'  

Bij Exclusieve Schoorstenen weten wij als geen ander hoe de prijs van een prefab schoorsteen kan variëren. En hierdoor dat het lastig is om een richtprijs te geven. In deze blog delen wij de ervaring die wij de afgelopen jaren opgedaan hebben om jou vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Na het lezen van deze blog heeft u een indicatie van welke opties de prijs van een prefab schoorsteen omhoog of omlaag brengen. Ook geven wij een indicatie van de kosten voor het monteren van een schoorsteen. Samen kijken we naar:

  • De prijzen van een prefab schoorsteen;
  • Prijsindicatie van de plaatsing van de schoorsteen.

Prefab schoorsteen met kap

Prijsindicatie van een prefab schoorsteen

Een gemiddelde schoorsteen kost ongeveer €2.000-2.500. De goedkoopste prefab schoorsteen kost ongeveer €1.500,- terwijl de prijs ook kan oplopen tot €8.000 (bijzondere schoorstenen kunnen zelfs duurder zijn). De prijs kan dus enorm variëren en is zonder uitvoerige calculatie vaak lastig te bepalen.

Voor een schoorsteen geldt de regel: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Elke schoorsteen is anders. Wel zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een prefab schoorsteen:

  • Afmetingen
  • Materiaal
  • Schoorsteenkap

De allerbelangrijkste prijsfactor is de grootte van de schoorsteen. Hoe groter de schoorsteen, hoe meer materiaal er nodig is. Het materiaal van een prefab schoorsteen moet van topkwaliteit zijn om de schoorsteen waterdicht en brandwerend te maken. (Exclusieve Schoorstenen is de enige schoorsteenleverancier die hiervoor certificaten heeft.) Een grotere schoorsteen vereist nu eenmaal meer dure materialen zoals lood, brandwerende coating, enzovoort.

Een andere belangrijke factor is de schoorsteenkap, een kap van RVS bovenop de schoorsteen. Deze afdekking is heel belangrijk voor de schoorsteen. Hierdoor blijft het water niet op de schoorsteen liggen, maar druipt het naar beneden. Zo blijft de schoorsteen goed waterdicht. De prijs van deze kap is ook vrij variabel en kan tussen de €750-1.200 euro kosten.

Prijsindicatie van de installatie van een prefab schoorsteen

De installatie van een prefab schoorsteen gebeurt door een aannemer, rietdekker, dakdekker, bouwbedrijf, enzovoort. Exclusieve Schoorstenen monteert dus zelf niet. De installatie van een prefab schoorsteen is vrij eenvoudig; een ervaren bouwer doet dit binnen 2 tot 4 uur. Dit is dus geen grote factor in de prijs. De kosten voor een kraan, hoogwerker, voorrijkosten en garantie kunnen echter wel snel oplopen. De totale kosten voor de installatie liggen ongeveer tussen de €1.500-2.000.

Een prefab schoorsteen kost dus totaal rond de €3.500,- exclusief btw.

Tot slot

De investering in een prefab schoorsteen kan dus erg variëren. En daardoor kan je soms de bomen door het bos niet meer zien. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Het team van Exclusieve Schoorstenen levert al vele jaren allerlei verschillende soorten en maten schoorstenen. Doordat wij alle opties al een keer gezien hebben kunnen wij hierdoor dus ook een eerlijke prijs geven. 

Benieuwd wat een prefab schoorsteen voor jou situatie kost? Vraag hier een offerte aan. Of bekijk hier hoe je een prefab schoorsteen kan kopen.