Overslaan naar inhoud

Wat kan ik verwachten nadat ik akkoord geef op een offerte? (6 stappenplan)

U heeft akkoord gegeven op de offerte voor een prefab schoorsteen. Dan vraagt u zich waarschijnlijk af: hoe komt de schoorsteen op de bouw? Welke stappen moeten er nog gebeuren voordat ik de schoorsteen kan plaatsen? En hoe krijg ik de juiste maat schoorsteen precies op tijd op locatie?

Als werkvoorbereider moet u weten wat er van u verwacht wordt en wat wij voor u gaan doen. Ik ben werkvoorbereider bij Exclusieve Schoorstenen en weet als geen ander dat er nog best wat stappen ondernomen moeten worden voordat de schoorsteen op de bouw staat. Om dit proces goed te laten verlopen, en zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een stappenplan ontwikkeld zodat de schoorsteen op tijd en correct op de bouw geleverd wordt.

In deze blog leert u de 6 stappen van het leveren van een prefab schoorsteen:

 1. Akkoord op offerte
 2. Extra gegevens
 3. Tekenwerk
 4. Planning
 5. Productie
 6. Levering

1. Akkoord op de offerte

U geeft akkoord op de offerte en geeft direct uw gewenste leverweek door. Deze leverweek mag een harde week zijn, maar ook een schatting.

2. Extra gegevens (1-2 weken)

Wij nemen 4-6 weken voordat de schoorsteen geleverd moet worden contact met u op over een aantal extra gegevens die wij nodig hebben om te beginnen aan uw tekening. Vaak zijn dat gegevens over:

 • Steenformaat.
 • Metselverband.
 • Lagenmaat.
 • Naam en 06-nummer uitvoerder/ voorman ter plaatsen.
 • Maat, positie en functie doorvoeren. (opgaaf buitendiameter buis met functie en positie is voldoende, dan bepalen wij de juiste ringmaat van de doorvoer)
 • Exacte afleveradres.
 • Eventuele overige bijzonderheden.
 • Kaptekening.
 • Loodpositie opgaaf bij rieten dak.
 • Kleur RVS schoorsteenkap.
 • Metselverband wel of niet stootvoegloos. (voornamelijk bij langformaat stenen)

 

3. Tekenwerk (1 week)

Wij maken onze prefab schoorstenen door middel van een CNC-machine. Hierdoor kunnen wij de exacte maten intekenen en frezen. Nadat wij de extra gegevens van u ontvangen hebben, starten wij met tekenen. Dit duurt ongeveer 1 week. Dit tekenwerk sturen wij ter controle naar u op. Na uw akkoord op het tekenwerk gaat de schoorsteen naar de planning.

4. Planning

Vaak merkt u niks van de planning en leveren wij de schoorsteen op de door u gewenste week. Het kan voorkomen dat wij contact met u opnemen over de planning. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat wij de schoorsteen eerder of later willen leveren, of als u bijvoorbeeld nog stenen of voegmortel moet aanleveren. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg.

5. Productie (1 week)

De productie van een schoorsteen duurt ongeveer 1 week. 

6. Levering van de schoorsteen

Als de prefab schoorsteen klaar is, bellen wij u 1-2 dagen voor de levering op om u te informeren over de levering. Uw prefab schoorsteen is dan bij u op de bouw!

Na de levering mag u weer aan de slag. Lees de bouwinstructies goed door voordat u begint met het plaatsen van de schoorsteen. Zo vermijdt u lekkages en monteert u de schoorsteen correct.

En nu?

De schoorsteen wordt dus na ongeveer 4-6 weken geleverd. Exclusieve Schoorstenen levert al jaren prefab schoorstenen. Hierdoor weten wij als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is. Door dit proces ontstaan er minder fouten en verloopt alles vlekkeloos. Samen zorgen we ervoor dat de prefab schoorsteen correct en tijdig op uw project aankomt.

Door het lezen van deze blog kunt u met een gerust hart opdracht geven op uw offerte, de juiste informatie aanleveren of een aanvraag doen. Neem contact met ons op als er nog onduidelijkheden zijn.