Overslaan naar inhoud

Hoe kan ik een prefab schoorsteen kopen?

Een prefab schoorsteen is een voorgefabriceerde schoorsteen die in de fabriek wordt gemaakt en op locatie wordt geïnstalleerd. Een prefab schoorsteen biedt diverse voordelen, zoals snellere installatie, hogere kwaliteit door gecontroleerde productieomstandigheden en lagere kosten in vergelijking met traditionele schoorstenen.

Prefab Schoorstenen Ecxlusieve schoorstenen

Een prefab schoorsteen is een slimme keuze voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Maar hoe koop je een prefab schoorsteen? Na het lezen van deze blog weet je welke informatie je moet aanleveren, waar je die informatie moet aanleveren en overige informatie die je moet weten voordat je een prefab schoorsteen koopt.

Omdat het aanschaffen van een schoorsteen voor een particulier net iets anders gaat dan voor een bedrijf, hebben wij voor particulieren deze blog geschreven: Klik hier.

In deze blog behandelen wij onder andere:

 • Soort project
 • Afwerkkeuze
 • Waterdichtheid

Hoe koop ik een prefab schoorsteen

Als aannemer of bouwbedrijf kunt u ervoor kiezen om de schoorsteen rechtstreeks bij ons te bestellen of via de bouwmaterialenhandel. Heeft u echt alleen een schoorsteen nodig? Dan kan u ervoor kiezen om direct bij ons in te kopen. Als u meerdere materialen nodig heeft, is het efficiënter om de bouwmaterialenhandel alle materialen te laten leveren. Op die manier heeft uw werkvoorbereider één aanspreekpunt voor al het materiaal.

Je ontvangt bij onze dealers exact dezelfde offerte als bij ons. Wel zo eerlijk toch? Zo krijgt iedereen dezelfde prijs.
Ons voordeel is dat wij de schoorstenen goedkoper kunnen houden. Ons klantenbestand is momenteel 2500+ bedrijven. Door de dealers hebben wij intern geen verkopers nodig, wordt een deel van onze werkvoorbereiding eenvoudiger gemaakt. 

Wij werken trots samen met deze dealers:

Wilt je toch liever rechtstreeks de prefab schoorsteen bestellen? Mail ons dan de bouwtekeningen. Gaat het om een overzetschoorsteen? Dan hebben wij alleen de maten en foto's van de afwerking (om bijvoorbeeld de steenkleur te bepalen) nodig.

Voor welke situaties is een prefab schoorsteen een geschikte oplossing?

Een nieuwe prefab schoorsteen kan om verschillende redenen besteld worden:

 • Er wordt een nieuwe woning gebouwd.
 • Er wordt een woning gerenoveerd.
 • Er lekt een schoorsteen, en een nieuwe schoorsteen moet eroverheen gehesen worden.
 • Er moet meer woonruimte komen voor dieren.

Prefab schoorsteen voor nieuwbouw

Steeds vaker is de schoorsteen niet meer functioneel. Hoewel de schoorsteen niet functioneel is wordt de prefab schoorsteen voor nieuwbouw gebruikt als dé manier om een huis charme te geven. De schoorsteen is licht van gewicht, waardoor er geen zware constructies nodig zijn om het gewicht van de schoorsteen te dragen.

Prefab overzetschoorsteen voor renovatie en lekkende schoorstenen

Als een schoorsteen lekt, zijn er vaak drie opties: renoveren, slopen of een prefab schoorsteen over de oude schoorsteen heen zetten.

Het renoveren van een schoorsteen kan bijvoorbeeld gebeuren door opnieuw te voegen en te impregneren. Dit wordt gekozen als tijdelijke oplossing. Na een aantal jaar is de schoorsteen echt op. Dan zal er of een overzetschoorsteen moeten komen of de schoorsteen moet volledig worden gesloopt.

Een overzetschoorsteen wordt over de oude schoorsteen geplaatst. U heeft dan een nieuwe schoorsteen en zoals elke nieuwe schoorsteen kan hij er weer jaren in weer en wind zijn werk doen.

mitigatieschoorsteen

Een prefab schoorsteen als mitigatie-oplossing

Nieuwbouwprojecten liggen steeds vaker stil door mitigatiewetgeving. Gebouwbewonende diersoorten zoals vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen vinden steeds minder vaak een geschikte woonplaats. Dit komt doordat bestaande woningen gerenoveerd en steeds beter geïsoleerd worden. Hierdoor zijn deze belangrijke diersoorten steeds minder te vinden in nieuwbouwwoningen.

Samen met Unitura hebben wij een mitigatieschoorsteen ontwikkeld. De mitigatieschoorsteen is een lichtgewicht prefab schoorsteen die qua uitstraling identiek is aan klassieke schoorsteen met daarin een vleermuis en- of vogelkast.


Afwerking van de schoorsteen

Een prefab schoorsteen heeft keramische of minerale steenstrips, is gespachteld, gekeimd of is gemaakt van roestvrij staal.

Steen uitstraling

Als de stenen beschikbaar zijn, kunt u die bij ons aanleveren. Wij zagen ze zelf naar strips die wij op uw schoorsteen plakken. Deze optie werkt heel goed voor nieuwbouwprojecten. Voor renovatieprojecten en overzetschoorstenen zijn er niet altijd stenen beschikbaar. Wij kunnen elke soort en kleur steen na laten maken als minerale steenstrips. Dit zijn dunne plaatjes die exact op uw steen lijken.

Overige uitstralingen

Voor de uitstralingen die dan nog overblijven, geeft u aan ons de juiste RAL-kleur door.

Waterdichte schoorsteen

Een waterdichte prefab schoorsteen, dat klinkt vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Wij horen veel geluiden over lekkende prefab schoorstenen. Als een door ons geleverde schoorsteen lekt, komen wij graag kijken om mee te denken. Er kan namelijk altijd iets fout zijn gegaan in onze fabriek. Het kan voorkomen dat een prefab schoorsteen lekt doordat er iets niet goed is gegaan bij de plaatsing. Als de schoorsteen op de juiste manier gemonteerd is, kan de schoorsteen niet lekken.

Wilt u geen risico nemen? Dit zijn extra stappen die u kunt nemen:

 • Monteer het lood op de juiste manier.
 • Laat ons een extra schuinvoetlood in de body maken.
 • Nooit schroeven of zagen in de schoorsteen.
 • Laat ons een RVS afdekker meeleveren.

Met deze aanpassingen bent u ervan verzekerd dat de schoorsteen jaren zonder problemen weer en wind kan doorstaan.

Volgende stap

U heeft nu alle informatie om een succesvolle aanvraag te doen voor een prefab schoorsteen. Exclusieve Schoorstenen is dé prefab schoorsteen leverancier voor de bouwmaterialen handel. Doordat wij tientallen aanvragen per week behandelen weten wij als geen ander hoe ingewikkeld het kan lijken om een aanvraag te doen. Door deze blog hebben wij dit makkelijk proberen te maken. 

Doe hier uw aanvraag, of klik hier om alles te leren over de prijs van prefab schoorstenen.