Overslaan naar inhoud

Wat is een overzetschoorsteen?

Overzetschoorsteen-Breda-1Daken en schoorstenen ondergaan momenteel een grote renovatie in Nederland. Dit komt doordat daken en schoorstenen na verloop van tijd slijten en aan vervanging toe zijn. Het is belangrijk om dit op tijd te doen om lekkage en afbrokkelen te voorkomen. Bovendien wordt er steeds vaker gerenoveerd om beter te isoleren.

Het renoveren van een dak of schoorsteen kan een flinke investering, en een tijdrovende klus zijn. Bij het gebruiken van een overzetschoorsteen is de klus snel en kostenefficiënt geklaard. In 1 hijsbeweging heb je weer een schoorsteen die jaren mee kan. Ook is de schoorsteen, doordat de oude schoorsteen blijft staan, extra geïsoleerd.

Exclusieve Schoorstenen bedacht een aantal jaren geleden dat een schoorsteen eigenlijk gewoon moet kunnen blijven staan. Als er gewoon een extra laag over de oude schoorsteen heen gezet kan worden bespaard dat veel verwijderingskosten.

In de afgelopen jaren heeft Exclusieve Schoorstenen al veel overzetschoorstenen geleverd. En wij delen graag de kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Na het lezen van deze blog weet je precies of de overzetschoorsteen iets voor jou project is, wat een overzetschoorsteen kost, en wat de voor- en nadelen van een overzetschoorsteen zijn.

Het proces van de overzetschoorsteen

De oude schoorsteen wordt ingemeten, en nagemaakt in onze fabriek. Deze nieuwe replica schoorsteen wordt dan over de bestaande schoorsteen heen gehesen. De overzetschoorsteen gaat volledig over de huidige schoorsteen heen, waardoor het geheel weer als nieuw is met 10 jaar garantie. De schoorsteen gaat dan net zo lang mee als de oude schoorsteen.

Een overzetschoorsteen moet precies over de oude schoorsteen heen passen. De oude schoorsteen moet dus goed worden ingemeten. Ook eventuele doorvoeren moeten goed aan ons worden doorgegeven.

Benieuwd hoe wij schoorstenen maken? Bekijk deze video:

 

Hoe groot en hoe zwaar is een prefab overzetschoorsteen?

De overzetschoorsteen wordt over de bestaande schoorsteen geplaatst, waardoor deze ongeveer 10 cm groter wordt. Vanaf de begane grond is dit nauwelijks zichtbaar. Een gemiddelde prefab schoorsteen weegt niet meer dan 250 kg, wat wellicht veel lijkt, maar een normaal dak kan dit zonder problemen dragen. Hierdoor zijn er geen extra constructies nodig voor de woning.

Hoe wordt een prefab overzetschoorsteen nagemaakt?

Minerale steenstrips prefab schoorsteenEen overzetschoorsteen moet natuurlijk perfect passen bij de uitstraling van de woning. Daarom maken we gebruik van minerale steenstrips.

Een minerale steenstrip is een dun laagje baksteen, gemaakt van mineralen. Hierdoor heeft de strip exact dezelfde uitstraling als een normale baksteen. Deze strips worden nauwkeurig nagemaakt van de bestaande bakstenen in de woning. Bijna elke soort baksteen heeft een bijpassende minerale steenstrip. Mocht deze niet beschikbaar zijn, dan kunnen we zelfs de baksteen reproduceren. Dankzij de minerale steenstrips zijn ze perfect geschikt voor overzetschoorstenen. Net als bij keramische steenstrips worden deze dunne strips op de constructie geplaatst en gevoegd. Hierdoor is het bijna onmogelijk om het verschil te zien tussen de echte en 'nep' bakstenen.

Een groot voordeel van minerale steenstrips is dat ze lichter van gewicht zijn en minder ruimte in beslag nemen. Lees in deze blog alles over minerale steenstrips.

Wat kost een prefab overzetschoorsteen?

Een prefab schoorsteen wordt in een fabriek op maat gemaakt. De investering in een overzetschoorsteen kan hierdoor erg variëren. Gemiddeld kost een prefab schoorsteen totaal ongeveer €3500. Deze prijs is inclusief de levering en installatie van de prefab schoorsteen. Klik hier voor onze blog: Wat kost een prefab schoorsteen?

Wie installeert prefab overzetschoorstenen?

Er zijn een aantal leveranciers van prefab schoorstenen in Nederland. Vaak installeren zij die schoorstenen niet zelf. Dit gebeurt door een aannemer, bouwbedrijf, rietdekker, enzovoort. Voor het installeren van een prefab schoorsteen is een kraan en een hoogwerker nodig. Bouwbedrijven, aannemers, etc. die deze machines bezitten, zijn vaak bekend met prefab schoorstenen.

Exclusieve schoorstenen kan jou helpen met het vinden van de juiste partij! Lees deze blog over wie prefab schoorstenen plaatsen.

Makkelijker kan het niet!

Het renoveren van een schoorsteen is dus met een overzetschoorsteen een fluitje van een cent. In 1 hijsbeweging ben je klaar. Dit kan veel tijd schelen vergeleken het repareren of vervangen van een schoorsteen. Makkelijker kan het niet!

Exclusieve Schoorstenen heeft jarenlange ervaring met het leveren en installeren van prefab schoorstenen. Wij zijn SKG-IKOB gecertificeerd, wat betekent dat je kunt rekenen op de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij hebben al meer dan 10.000 schoorstenen geleverd en staan klaar om ook jou te helpen.

De volgende stap? Vraag hier direct een prefab overzetschoorsteen aan.