Kenniscentrum | Exclusieve Schoorstenen

Wat maakt een schoorsteen een Exclusieve schoorsteen?

Geschreven door Wijnand van Deelen | 16-7-24 10:31

Als je op zoek bent naar prefab schoorstenen voor je bouwproject, kom je verschillende leveranciers tegen. Vijftien jaar geleden leverde niemand prefab schoorstenen. Nu zijn er vijf tot zes aanbieders, en er zijn er alweer twee failliet zijn gegaan. Ik begrijp goed dat je jezelf afvraagt wat nu echt een goede schoorsteen is. Waar een prefab schoorsteen aan moet voldoen. En wanneer een schoorsteen een Exclusieve Schoorsteen is.

Na het lezen van deze blog weet je alles over onze certificering, materiaal en de kwaliteit van een Exclusieve Schoorsteen.

Een Exclusieve Schoorsteen is gecertificeerd

Exclusieve Schoorstenen heeft een SKG-IKOB certificatie. Dit betekent dat onze schoorstenen uitvoerig zijn getest op bijvoorbeeld trek- en duwkracht. Ook zijn de schoorstenen getest op brandveiligheid en weerbestendigheid. Exclusieve Schoorstenen heeft als enige prefab schoorsteenleverancier in Nederland certificaten die de kwaliteit van de schoorstenen waarborgen. In 2025 gaat Exclusieve Schoorstenen zich ook certificeren door middel van een MVO-koplopercertificaat. Door dit traject te doorlopen hopen wij onze milieuprestaties aan te kunnen tonen en verbeteren. Ook willen wij bijbehorende certificeringen en rapportages zoals de CSRD behalen.

Het materiaal van een Exclusieve Schoorsteen

In het bovenstaande stuk heb je gelezen dat wij het belangrijk vinden dat we uitstekend materiaal gebruiken. Hier wil ik uitleggen wat er nou anders is aan ons materiaal. De meeste prefab schoorstenen worden gemaakt van polyester. Een Exclusieve Schoorsteen is gemaakt van grotendeels gerecycled PET-schuim. Het voordeel van gerecycled PET-schuim is dat het licht en ontzettend sterk is. Ook wordt er een brandwerende coating gebruikt. Voor het maken van een Exclusieve Schoorsteen wordt dus geen ijzer of chemicaliƫn gebruikt. Dit maakt de schoorsteen in vergelijking met andere prefab schoorstenen duurzaam. Een Exclusieve Schoorsteen kan geleverd worden met twee verschillende soorten lood:

  • Venuslood ziet er hetzelfde uit als traditioneel lood. Het is ook op dezelfde manier gewalst. Het enige verschil is dat het lood veredeld/voorgepatineerd is. Hierdoor ontstaan er geen strepen op de dakpannen. Dit lood is ook 100% gerecycled.
  • Leadax is een gerecycled lood. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt, is gemaakt van gerecycled polyvinylbutyral (PVB). PVB is de veiligheidsfolie die gebruikt wordt in gelaagd glas, zoals autoruiten. Hierdoor worden er geen schadelijke stoffen gebruikt.

Een Exclusieve Schoorsteen in 3D getekend

Een geprefabriceerd product kan alleen bestaan met een goede voorbereiding. Een Exclusieve Schoorsteen wordt voordat de schoorsteen de productie ingaat 3D uitgetekend. Dit is de basis van de rest van het proces. Hierdoor worden er geen fouten gemaakt in de maatvoering. De 3D-tekening wordt geĆ¼pload naar onze CNC-freesmachine. Deze freest de schoorsteen volledig op maat uit.

Een Exclusieve Schoorsteen is eenvoudig te monteren

Exclusieve Schoorstenen heeft een eigen aluminium profiel ontwikkeld waarmee de schoorsteen op het dak gemonteerd wordt. Dit systeem zorgt ervoor dat de schoorsteen altijd goed gemonteerd wordt. 

Bekijk hier in onze principetekening de eenvoudige aluminium profielen. 
Lees de blog: hoe monteer ik een prefab schoorsteen.

Een Exclusieve Schoorsteen wordt door de allerbeste geleverd

Exclusieve Schoorstenen levert al jaren bij de beste bouwmaterialen handelsbedrijven. Deze bedrijven vinden het belangrijk dat er kwaliteit gegarandeerd kan worden. Wij zijn trots dat wij een contract hebben met deze dealers:

Lees hier alles over hoe en waar je Exclusieve Schoorstenen kan bestellen. 

Een Exclusieve Schoorsteen

Je weet nu welke materialen, certificeringen en aanbieders een Exclusieve Schoorsteen heeft. Dit zijn de dingen die een Exclusieve Schoorsteen uniek en beter maken. Als je een echte vakman bent en je bouwproject uitstekend en voor vele jaren wilt opleveren, heb je de beste materialen nodig. Exclusieve Schoorstenen is ervan overtuigd dit te kunnen bieden en heeft dit daarom ook uitvoerig laten testen. Ik kom graag met je in contact als je nog vragen hebt over Exclusieve Schoorstenen.

Wil jij ook een Exclusieve Schoorsteen voor jouw project? Vraag hier direct een offerte aan.